Over de registratie

Overgangsregeling

Voor alle, ook voor de thans werkzame, bijzondere curatoren als zodanig ingeschreven bij de rechtbanken en als advocaat of mediator geregistreerd bij de Raad voor Rechtsbijstand, gaan de kwaliteitseisen gelden. Dat betekent dat u  examen moet gaan afleggen om vervolgens geregistreerd te kunnen blijven als bijzondere curator bij de stichting en bij de Raad voor Rechtsbijstand. Hiervoor is een overgangsregeling bepaald. Indien u zich voor 1-1-2020 registreert, krijgt u een ‘voorwaardelijke’ registratie op basis waarop u de vergoeding kunt ontvangen totdat u het examen met goed gevolg heeft afgelegd.

Indien u zich na 1-1-2020 aanmeldt voor het examen, geldt de voorwaardelijk inschrijving bij de Raad voor Rechtsbijstand niet.  U kunt dan pas de vergoeding ontvangen na het met goed gevolg afleggen van het examen.

De administratiekosten voor registratie in 2019 bedragen 25,- euro ex btw.
U ontvangt na registratie een factuur op het door u opgegeven emailadres.

Overgangsregeling voor registratie voor 1-1-2020 en examen voor 1-1-2023.

1. bijzondere curatoren, met academisch opleiding en thans ingeschreven bij de rechtbanken en als advocaat/mediator geregistreerd bij de Raad voor Rechtsbijstand;

2. in de laatste twee jaren voorafgaand aan het assessement heeft de bijzondere curator vier benoemingen of in de laatste vijf jaren tien benoemingen gehad. Ook duo-benoemingen vallen hieronder en;

3.voor mediators met HBO-opleiding geldt naast de onder twee genoemde eis dat zij aan de overgangsregeling kunnen deelnemen op basis van een aanbeveling van de rechtbank, waaruit blijkt dat zij kunnen voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen

Kwaliteitseisen bijzondere curator

Voor meer informatie kunt u hier u de nieuwsbrief van de Raad voor Rechtsbijstand lezen

U kunt zich hier registreren:

Aanmelding registratie (aan registratie zijn 25,- euro ex btw kosten verbonden)

Deze VOG-verklaring hoeft u pas te hebben als u voor het examen opgaat.

.